Met de hand gemaakte dasringen van hoge kwaliteit

Met de hand gemaakte dasringen van hoge kwaliteit
Wil je als scout goed voor de dag komen? Dan knoop je jouw scoutingdas niet zomaar vast, maar een mooie leren dasring om je scoutingdas.

Met een mooie dasring ziet je scouting uniform er meteen een stuk mooier uit. Het is dan alleen wel belangrijk dat je dasring ook mooi blijft als je hem al een tijdje draagt. Helaas zijn niet alle dasringen van goede kwaliteit. Sommige dasringen verkleuren snel, terwijl bij anderen het materiaal al snel barstjes gaat vertonen.

De dasringen van FunBadges.nl zijn gemaakt van vetleer van de hoogste kwaliteit. De leren dasringen zien er prachtig uit op het moment dat je ze uit de verpakking haalt én ze zien er prachtig uit na een paar jaar gebruikt te zijn.

Superieure kwaliteit dasring
Onze scouting dasringen worden gemaakt van 4 mm dik vetleer. Dat is een stuk dikker dan het leer dat andere bedrijven gebruiken. De dasring is hierdoor een stuk steviger.

Vetleer zelf is een 100% natuurproduct. In tegenstelling tot normaal leer is vetleer behandeld met een natuurlijke olie of was. Hierdoor is het leer een stuk vettiger. Dankzij het vet droogt het leer minder snel uit en is het bestand tegen felle zon, scherpe kou en alle weersomstandigheden er tussen in.

Ook de kleur gaat langer mee dan normaal. Waarom? Omdat de kleur van onze dasringen niet met een coating is aangebracht, maar in het leer is geïmpregneerd. Daardoor is het mogelijk de puur natuurlijke structuur van het leer te behouden. Bovendien zorgt impregneren ervoor dat de kleurstoffen diep in het leer zijn doorgedrongen is de gehele dasspeld gekleurd. Eventuele krasjes vallen daardoor minder op.

Verspillingsvrij
We maken de scouting dasringen van reststukken kwaliteitsleer. Bijvoorbeeld bij de
productie van schoenen blijven altijd stukken leer over. Zonde om weg te gooien, vinden wij. Liever maken we er mooie dasringen van. Zo voorkomen we verspilling en dragen we bij aan een beter milieu.

Onderhoudsarm
Wist je dat een scouting dasring van vetleer heel weinig onderhoud nodig heeft? Wanneer je door bossen en de natuur trekt is de kans groot dat je af en toe een bos takken tegen komt. Bij normaal gebruik is de kans op krassen dus aanzienlijk.

Gelukkig is dit geen probleem, want als je dasring wat krassen oploopt hoef je alleen maar even over de kras te wrijven. Door het wrijven wordt het leer warm waardoor de natuurlijke vetstoffen vrijkomen en daarmee de kras verwijderen.

En hoe ouder de dasring, hoe mooier hij wordt. Door gebruik, zeker als hij in contact komt met de huid, wordt de dasring een klein beetje donkerder.

De voordelen van een vetleren dasring van FunBadges
De dasringen van FunBadges zijn duurzaam en gaan jaren mee. Ze zijn ook goed bestand tegen vocht. Zelfs na jaren zien ze er nog stralend uit. Daardoor blijft je uniform er tiptop uitzien. Het natuurlijke materiaal en de milieubewuste productiemethode passen bij de

kernwaarden van de Scouting. En wat ook niet onbelangrijk is: de dasringen blijven jarenlang flexibel en zacht, waardoor ze comfortabel zitten.

Wil jij een goede indruk achterlaten? Bestel dan je scouting dasring via www.funbadges.nl