Deksletten

Er zijn een hoop termen op de zeilboot: Stuurboard, bakboord, Hogerwal, Lagerwal, dekslet en veel meer. De laatste is nog wel het makkelijkste uit te leggen. Dit is iemand die heel lui in het zonnetje ligt terwijl de rest zich in het zweet werkt. En ja de meeste fanatieke scouting verenigingen hebben ook een aantal deksletten. Maar dat is helemaal niet erg. Je mag gewoon een mooi-weer-dobberaar zijn. Maar om duidelijk te maken voor dat je aan boord stapt tot welke groep je behoord kun je deze leuke badge gebruiken.

Aan gesproken worden op je deksletten
Mocht je aangesproken worden als dekslet kan je 2 dingen denken of je bent iemand die heel mooi is en op het voor dek lui ligt te zijn. Of je bent iemand die liever niets doet iets doet aan boord om de boot vooruit te krijgen.

De dekslet kan hierbij helpen de badge laat duidelijk zien waar de mede bemanning aan toe is zo voorkom je discussies en als die er wel komen kan je altijd gewoon zeggen kijk de badge heeft je gewaarschuwd. En dan kan jij gewoon verder met deksletten en lekker genieten van het zonnetje.

Een voorbeeld van een dekslet op een roeiboot

Optimaal deksletten
Hoe je optimaal kan deksletten is door een comfortabele bikini aan te doen en je in te smeren met zonnebrand. Natuurlijk heb je ook een kussentje nodig om op het voordek te liggen. En een mooi strand laken om onder/op te liggen. Dan ga je de boot kiezen het liefst natuurlijk een boot met een paar sterke mannen die al het werk voor jou kunnen uitvoeren. Als je de juiste boot hebt gevonden ga je met je bloes en je insigne aan boord. Eenmaal uit de haven ga je je klaar maken om bruin te bakken. En ga je je plek op het voordek klaar maken. Zorg natuurlijk dat je ten alle tijden niet laat blijken dat je wat kan doen want dan verwachten ze straks nog iets van je.

Na een dag productief bruinbakken doe je je natuurlijk insmeren met after-sun en allerlei andere crèmepjes en bedank je je mede bemanning voor de leuke dag. En laat je de rest van de boot de boot afbouwen want daar ben jij natuurlijk ook niet voor gemaakt.